2014 Çalışma Kampları Açıklanmaya Başlandı

Çalışma Kampları Açıklanmaya Başlandı

Brüksel’de bir başka sığınma evi daha gönüllülerini arıyor. Belçika’nın Rendeux bölgesinde yer alan Centre Couleurs du Monde isimli merkez 6 Nisan-19 Nisan arasında sebze ve aromatik bitkilerin ekilebilmesi için bahçe yapım işlerinde çalışacak ve 0-18 yaş arası çocuklarla vakit geçirecek gönüllüler arıyor. Gönüllülerin en az 18 yaşında olması gerekmektedir, farklı ülkelerden gelen toplamda 7 gönüllü olacaktır. Detaylar için tıklayınız..

Brüksel’de bulunan Rixensart Mülteci Merkezi’nde 06 Nisan – 19 Nisan tarihlerinde yapılacak kamp için gönüllüler aranıyor. Savaş, diktatorya, çevre felaketi gibi sebeplerle ülkelerinden kaçmak zorunda kalan (Kosova’lı, Çeçen, Kongo’lu, İran’lı vb.) sığınmacıların sığınmacı statüsünü kazanana kadar geçici olarak ikamet ettiği bu merkezde bazı mekânsal düzenlemeler yapılacak ve merkez çalışanlarına yardım edilecek. Gönüllüler proje süresince merkezin hemen yanında bulunan yurtta konaklayabilecek. Gönüllülerin en az 20 yaşında olmaları gerekmektedir ve toplamda 7 katılımcı olacaktır. Detaylar için tıklayınız..

Çocukların birkaç gün boyunca konaklayacağı bir yapı olan küçük ahşap evlerin yeniden yapılanması ve bu evler için mobilya yapımı işlerinde çalışacak gönüllüler aranıyor! Evler denize çok yakın, hava rüzgarlı ve yağmurlu olabilir. Rüzgar, yağmur bana vız gelir derseniz, 22 Nisan-11 Mayıs arasında herşeyden uzak, Akdeniz sahilinde küçük bir kasaba olan Vic la Giardole’deki kampta yerinizi almak için 0212 244 62 30 numaralı telefondan ya da workcamps.out@genctur.com  adresine yazarak Gençtur’a ulaşabilirsiniz. Detaylar için tıklayınız..

Fransa’nın Hautes Alpes bölgesinde 1000 m yükseklikte bulunan eski bir tarım alanı hayal edin. Bu bölgede bulunan eski yerleşim birimler, ekonomik/sosyal anlamda dezavantajlı genç yetişkinlerin ve yenigençlerin  için konaklama yerlerine dönüştürülüyor. İçinde eski tarım makinelerinin bulunduğu bu yapılar önce temizlenecek ve çatı izolasyonu yapılacak. Bu aşamada en gelenekselinden en ekolojik olanına kadar farklı teknikler öğrebilir, boş zamanlarınızda da dağ tırmanışı yapabilirsiniz. Detaylar için tıklayınız..

Akdeniz sahillerinde bulunan bir başka kamp da Fransa’nın güneyinde. Kamp yerinde bulunan Leucate gölü, konumu gereği çok çeşitli organizmaların oluşmasını sağlamaktadır. Kampta gölün biyolojik özelliğini tehdit eden yabani bitkilerden arındırılması ve korunması gerekiyor.  Böyle nadir rastlanan bir biotopun korunmasına yardım etmek ve burayı keşfetmek sana güzel bir deneyim kazandırabilir. Bu projeye katılmak istersen detaylı bilgi için 0212 244 62 30 numaralı telefondan ya da workcamps.out@genctur.com  adresine yazarak Gençtur’a ulaşabilirsiniz. Detaylar için tıklayınız..

Kollektif konaklama (yurt) dönüştürülmüş binalara son dokunuşlar yapılıyor. Ekolojik materyallerle yapılacak bu işler yeni teknikler keşfetmenizi sağlayacak. Detaylar için tıklayınız..