2013 Kamp Kayıtları 1 Ekim’de Başladı

2012’de 615 Türk gencini Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları’na gönderen GENÇTUR, 2013 yılı için başvuruları 1 Ekim’de almaya başladı. Gençlere farklı kültürleri tanıma, yeni ülkeler görme, yabancı dilini ilerletme, farklı ülke ve kültürlerden yeni arkadaşlar edinme olanakları sağlayan Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları’na 85 ülkede düzenleniyor. Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya, Grönland’dan Güney Afrika’ya kadar pek çok farklı ülkede katılabileceğiniz Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları çoğunlukla yaz aylarında 2-3 haftalık olarak düzenleniyor.

14-99 yaş grubunda herkesin katılabileceği Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları’nın kayıt ücreti 225 Euro. Katılımcılar kampa gidene kadarki pasaport, vize ve yol gideri gibi kişisel masraflarını kendileri karşılayarak kamp süresince yaptıkları günde 6 saatlik gönüllü çalışma karşılığında yemek ve konaklama ücreti ödemiyorlar.

1 Ekim’de açılan kayıtlar  ülkelerin kotası dolunca kapatılıyor. Özellikle çok talep alan ülkelere gitmek istiyorsanız fazla gecikmeden kayıt olmanızda yarar var. Ayrıca az sayıdaki 18 yaş altı kamplarına katılmak istiyorsanız kotalar dolmadan kayıt olmanızı öneririz. Kayıt anında 1 fotoğraf ve ücretin ilk taksiti olarak 100 Euro getirmeniz yeterli. İstanbul dışındaysanız,   http://kampcilik.genctur.com.tr/internetten-kayit-online-basvuru-formu/  adresinden online olarak da kayıt olabilirsiniz.

1 Ekimde açılan GENÇTUR’un yurt içinde düzenlediği Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları’nın kayıtları 30 Nisan 2013’e kadar sürecek. Yurt içi kamplarının kayıt ücreti ise 100 €.